Organik gıdaların tüketilmesi sağlık
açısından olduğu kadar, cilt ve dış görünüm açısından da oldukça etkilidir.
Bunun yanı sıra, hafıza, öğrenme kabiliyeti gibi zihinsel süreçlerde de büyük
pay sahibi olan meyve ve sebze tüketiminde, aşırıya kaçmamak gerektiği kadar,
bitkilerin zamanında tüketilmesi de son derece önemlidir. Her meyve ya da
sebzeyi, mevsiminde tüketmek, sağladığı yararları arttıracağı gibi sağlık
açısından da daha yararlı olacaktır. Üzüm, erik, çilek ve karpuz gibi yaz meyvelerinin faydaları, sağlık açısından büyük öneme sahip olduğu
gibi bu besinlerin minerallerini kaybetmeden tüketilmesi de büyük önem
taşımaktadır.
Karpuzun Faydaları: Yaz döneminde en çok
tüketilen meyveler arasında yer alan karpuz, içerdiği A ve E vitaminleri ile
kansere karşı koruyucu etkisi bulunan bir gıdadır. Bunun yanı sıra, kilo
yapmayan ve büyük oranda su içeren karpuz, vücuda enerji ve su depolayarak, yaz
aylarındaki su kaybını önleyici görev yapar. Aşırı tüketimi şişkinlik yapabilen
bu meyvenin gün içerisinde farklı zamanlarda aşırıya kaçmadan tüketilmesi daha
sağlıklıdır.
Böğürtlenin Fayları: Enerji ve sağlık
deposu olarak bilinen ve son derece lezzetli bir meyve olan böğürtlen yaşlılığa
bağlı oluşan hafıza kayıplarını belli ölçüde engellediği gibi, ishal gibi
sorunların da önüne geçiyor. Bunun yanı sıra güzellik sağlayan meyveler
arasında olduğu bilinen böğürtlenin, taze iken bol miktarda tüketilmesi,
sağlıksal açıdan önemli faydalar sağlıyor.
Çilek ve Yararları: Vitamin ve mineral
açısından en zengin meyvelerden biri olan çilek, içerdiği A, B1, B2
vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum ve potasyum açısından da oldukça zengin bir
meyvedir. Olgunlaşmış çileğin fazla yumuşamamış durumda iken tüketilmesi, şeker
oranı açısından önemli olduğu gibi, sahip olduğu mineral ve vitaminlerin kayba
uğramaması açısından da son derece önemlidir. Çileğin faydaları arasında antioksidan özelliği de
bulunmaktadır.
Erik ve Faydaları: Yaz aylarında en çok
tüketilen meyveler arasında yer alan erik, detoks özelliği yanı sıra, içerdiği
antioksidan özelliği ile de en faydalı meyveler arasında
yer almaktadır.
Kayısının Faydaları: Kurutulmuş olarak da tüketilen bu besin, taze şekilde
tüketildiğinde de vücut açısından son derece önemli faydalar sağlar. Kemik ve
kas yapısını güçlendirici etkiye sahip olan kayısı beynin düzenli çalışmasını
sağlayan özelliği ile de tüketimi önem taşıyan olan bir meyvedir.yaz meyveleri,
MEYVELER VE VÜCUDA YARARLARI, meyvelerin yararları, meyvelerin faydaları, yaz
meyveleri nelerdir, sebze ve meyvelerin faydaları nelerdir, şifalı meyveler ve
faydaları, yaz meyveleri ve faydaları, BİTKİ VE MEYVELER FAYDALARI, YAZIN
YARARLARI
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder