7 Mayıs 2014 Çarşamba

Çiğ köfte ve baharatlar

Çiğ köfte; bulgur, isot, kıyılmış et, salça, soğan, maydanoz ve çeşitli baharatların yoğurulup karıştırılması ile hazırlanan, pişirilmeden tüketilen, Adıyaman yöresine ait bir yiyecektir. Adıyaman'ın dışında  Adana, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır, Mardin, Elazığ, Malatya gibi illerde de yöresel şekilde yapılır.Genellikle ince ve uzun (sıkma) köfte parçaları şeklinde ve marul yaprağı ile servis edilir. Şanlıurfa'da açık, bazı yörelerde de lavaş ekmeği ile tüketilir.
Çiğ köfte, muhteviyatındaki bulgurun şişme özelliğinden dolayı bekletilmeden, tazeyken yenmesi gereken bir besindir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder