3 Aralık 2014 Çarşamba

Limonun FaydalarıY

Yemeklerde, balığın üzerinde, çorbalarda sıkmaya doyamadığınız limonun birçok faydası elbetteki vardır. C vitamini deposu olarak nam salmış olan limon aslında daha çok faydalı şeyi içinde barındırmaktadır.
Limonun faydalarına göz atalım bakalım nelermiş.
Bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. C vitamini ile bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Bunun için en önemli etmenlerden birini oluşturur. Limon aynı portakal gibi narenciyelerde bulunmakta olan C gibi değerli vitamin, anı zamanda stresi de azaltmak için kullanılır. Uzmanlar bu nedenle stresli günlerde tüketilen C vitamini kişiyi rahatlatır diyor.
Potasyum kaynağı olan limon, C vitamini dışında yüksek oranda potasyum içererek kalp sağlığı, beyin ya da sinir fonksiyonları için önemli ayrıntılar taşır.
Kilo vermeye yardımcı olan limon, içeriğinde pektin denilen lif sayesinde tok hissetme sağlar ve açlık krizlerini kesinlikle önler. Toksinlerin vücuttan atılmasını sağladığı için vücudumuzu temizleyip arındırır.
Enerji veren limon suyunu içtiğinizde enerjik bir halde de yükselirsiniz Sinir sistemini rahatlatır ve sıkıntı ve depresyonu da engelleyerek kişiye olumlu hava verir.
İltihabı azaltan ürün limondur. Düzenli olarak limon suyu içen kişinin vücudunda hastalık haline yol açan asitlik derece azalır. Ayrıca iltihap nedenlerinden biri olan eklemler için de ürik asit limonla birlikte yok edilir.
Cildinizi lekelerden arındırır ve leke oluşmaması için koruyan limon suyunda antioksidanlar vardır. Sadece lekeleri azaltmaz, ciltte kırışıklıkları da yok eder.
Elbise modelleri ve moda konusunda sitemizi takip edebilirsiniz. Ayrıca bir önceki yazımız olan Antibiyotik Değil Çorba İçin!başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder