26 Kasım 2014 Çarşamba

DÜZENLİ BESLENME




Vücudumuzun ihtiyacı olan tüm besinleri almamız için dengeli ve düzenli beslenerek tüm ihtiyaçlarınızı karşılama imkânına sahip olabilirsiniz. Düzenli beslenerek ideal kilonuza ulaşabilirsiniz. Sağlıklı olabilmek ve her zaman dinç kalabilmek için düzenli beslenmenize dikkat etmeniz gerekmektedir. Vücudumuzun ihtiyacı olan en önemli besinlerden olan, karbonhidrat, protein, mineral ve vitaminleri eksiksiz olarak almanız gerekmektedir. Karbonhidrat ve protein ağırlıklı beslenerek düzenli beslendiğini düşünen kişiler aslında yanlış düşünmektedirler. Tüm besin öğelerinden düzenli olarak tüketerek vücudunuzun daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz. Düzenli beslenerek vücudumuzun tüm ihtiyacı olan besinlerin tüketilmesi gerekmektedir. Lifli besinler ile metabolizmanızın rahat çalışmasını sağlayabilirsiniz.
Düzenli beslenmenin 4 temel besin kaynağından sonra sırayı süt ve yoğurt besinleri almaktadır. Çocuk yaşlardan başlayarak, ileriki yaşlara kadar tükettiğiniz süt ve süt ürünleri besinleri tüketerek kemiklerinizin güçlenmesini daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz. Düzenli beslenmenin diğer önemli besinlerinden olan, et, tahıllar, sebze-meyve gruplarından mutlaka günlük olarak tüketilmesi gerekmektedir.
Düzenli beslenmeniz sırasında asla öğün atlamamanız gerekmektedir. Öğünlerinizi atlamayarak vücudunuzun günlük ihtiyacı olan tüm besinleri tüketebilme imkânına sahip olabilirsiniz. Düzenli beslenmenizi sağlayamadığınızda yâda fazla kilo aldığınızda, kilo vermek istediğinizde kendinizde uyguladığınız diyetler ile metabolizmanızda sorunlar yâda başka sağlık problemleri yaşayabilirsiniz. Bu yüzden düzenli beslenerek sağlıklı kilo verebilir ve metabolizmanızın sağlıklı çalışmasını sağlayabilirsiniz. Düzenli beslenerek tüm vücut dengenizi ve cilt sağlığınızı koruma imkânına sahip olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder