5 Şubat 2014 Çarşamba

ÇİĞ KÖFTE YAPIMI

  • 500 gram köftelik esmer bulgur.
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 8-10 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası-isottan yapılmış ve acı olacak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 4 yemek kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 2 tatlı kaşığı yeni bahar
  • 1 küçük demet maydonoz
  • 1 demet yeşil soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Adıyaman usulu çiğ köftenin tadına bakmak için artık öyle çok uzaklara kadar gitmenize gerek yok.Her markette bulabileceğiniz basit malzemelerle bu tada ulaşabilirsiniz. öncelikle çiğ köfte için isotu kasenin içerisine döküp üzerine zeytin yağını döküyoruz ve özünü alması için karıştırıyoruz.Daha sonra soğan ve maydonozu ince ince kıyıp başka bir kapta kenara alıyoruz.
Bulguru çiğ köfte tepsisinin içerisine döküyoruz.Bu sırada soğan sarımsağı da ince ince dövüp içine koyuyoruz.Tüm malzemeleri bulgurun içerisine koyup birbirine girene kadar iyice yoğuruyoruz.20 dakika kadar bu işlemi yaptıktan sonra kum kıvamında olduktan hemen sonra 3/4 kadar suyu ekleyip yoğurma işlemine devam ediyoruz.Suyu çekince isotlu zeytinyağı karışımını içerisine ekliyoruz.
Yoğurma işlemine devam ederken çiğ köfte tepsimizi tutmaya başlayacaktır.Bu sırada soğanı ve maydonozu ekleyeceğiz.
Çiğ köfteyi tepside toparlayalım tepsiyi kaydırıyorsa kıvama gelmiş demektir.Afiyet olsun :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder