3 Eylül 2014 Çarşamba

Yemeklere Tuz Katmanın Gereksizliği

Yemeklere tuz katmanın hiç gereği yok çünkü tuz ihtiyacımızın %90'ını yediklerimizden karşılarız. İşte bol bol kullandığımız tuzun zararları...

Uzmanlar günde yarım tutam tuz kullanmamız gerektiği konusunda uyarıyor. Ancak aşçılar bu duruma hiç dikkat etmiyor. Televizyonda yemek programı izlerken, her şey ölçülü kullanılır. Ama aşçılar besinin kendi tadını belirginleştirmek için bol tuz kullanılır. Tuz ihtiyacımızı %90 oranında yediklerimizden karşılarız. Bir de tabağımızdaki yemeğe tuz dökmenin hiç gereği yoktur.


Uzmanlar günde yarım tutam tuz kullanmamız gerektiği konusunda uyarıyor. Ancak aşçılar bu duruma hiç dikkat etmiyor. Televizyonda yemek programı izlerken, her şey ölçülü kullanılır. Ama aşçılar besinin kendi tadını belirginleştirmek için bol tuz kullanılır. Tuz ihtiyacımızı % 90 oranında yediklerimizden karşılarız. Bir de tabağımızdaki yemeğe tuz dökmenin hiç gereği yoktur.


Tuz damarlarınızı sertleştirir ve kan basıncını arttırır. Kalp krizi ve felce neden olur. Aynı zamanda bağışıklık sisteminizin de yavaş çalışmasına neden olur. MS hastalığına yol açar. Ancak tuz üreten firmalar, ısrarla daha fazla tüketmeniz için sizi ikna etmeye çalışıyor.


Tuz 6000 yıldır, insanların hayatta kalması için gerekli olan balığı ve eti korumak için kullanılmıştır. Ancak günümüz beslenmesinde, zaten yediklerimizden bütün tuzu aldığımız için gerçekten tehdit altındayız.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder